zondag 12 juli 2015

Sambal bei?

Sinds gisteren in Ubud en vanochtend een Kookworkshop gedaan, resultaat om van te watertanden. Om 09.00 samen met onze topchef naar de lokale markt, veel uitleg gehad over mn de lokale groenten en kruiden. Zo'n markt begint snachts om 03.00 en duurt tot ca 11.00. Toen wij kwamen was al aardig wat ingepakt. Onze chef Dessa was duidelijk een bekende van alle markthandelaartjes, meestal ouwe wijfies zonder tanden. Alles moesten we proeven...ik heb uur rondgelopen met vreemde smaak van een of andere wortel.
Hierna terug naar haar restaurantje en kregen we uitleg wat we gingen doen. Het programma was wat aangepast op ons verzoek, dat ging makkelijk, we waren maar met zn drietjes. Eerst alles snijden en mn de Balinese saus maken, de basis voor alle gerechten. Veel knoflook, ui, pepers, gember, Kurkama, Lesser, galangal, noot, macadamia, trassi, sugar cane en nog veel meer.
Hierna begon het koken Chicken curry... GadoGado... Nasi Goreng... Pepes met tonijn... Satay Lilit... Pisang Goreng

3 opmerkingen:

  1. Hmmmm ziet er lekker uit! Niet te pittig?? Eetse!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Krijgen we dat met je verjaardag. Nemen we wat water me. hihihihi
    Wel geweldig om zoiets te doen.
    Leuke fotoos ook.

    BeantwoordenVerwijderen